Rab sziget

Rab sziget, azaz Rab-sziget, a kvarner-öbölben, Horvátország északi részén található. Ez a gyönyörű sziget kiváló úti célpont mindazoknak, akik szeretnének elszabadulni a mindennapi rohanásból, és egy igazi paradicsomi helyen pihenni. Rab sziget híres kristálytiszta vízéről, festői tájairól és a középkori városról, amely magával ragadja az idelátogatókat.

 2306
Rab sziget
Kép: Szallas.hu
További képek és szállások itt!

A történelem

Rab sziget gazdag történelmi hagyományokkal rendelkezik. A városközpont középkori hangulata és a városfalak között megbúvó szűk sikátorok időutazásra invitálnak. A szigetet a rómaiak alapították, majd később a Bizánci Birodalom, a Velencei Köztársaság és az Osztrák-Magyar Monarchia is uralta. Rab sziget mindig is fontos kereskedelmi és kulturális központ volt a térségben.

A strandok és a természeti szépségek

A Rab sziget a tengerparti üdülés szerelmeseinek igazi paradicsoma. A sziget hosszú homokos és kavicsos strandokkal büszkélkedhet, amelyek tökéletesek a napozáshoz és a fürdőzéshez. Az Adriai-tenger kristálytiszta vize a búvárkodás és a snorkelling szerelmeseinek is kiváló lehetőséget kínál. A sziget számos természetvédelmi területtel is rendelkezik, amelyek felfedezésre várnak. A Kalifront-fennsík és a Kamenjak-hegyek festői túrákat kínálnak, ahol élvezhetjük a lenyűgöző kilátást és a sziget egyedülálló növény- és állatvilágát.

A kulturális látnivalók

Rab sziget gazdag kulturális látnivalókkal rendelkezik. A városközpontot a középkori Szent Kristóf-templom uralja, amely a sziget jelképévé vált. A templomtól csodálatos kilátás nyílik a környező tájra és a tengerre. A város többi részén is találhatók középkori templomok és paloták, amelyeket érdemes felfedezni. A Rapska fjera, a sziget legnagyobb fesztiválja, amely minden évben júliusban kerül megrendezésre, lehetőséget nyújt a helyi hagyományok és kultúra megismerésére.

A gasztronómia

Rab sziget felhőtlen nyaralásának fontos része a helyi konyha felfedezése. A sziget híres a tenger gyümölcseire alapuló ételeiről. Az ínycsiklandozó halételek, a friss tengeri halak és a kagylók mindenképpen megkóstolásra érdemesek. Emellett a sziget számos kávézót, éttermet és bárt kínál, ahol élvezhetjük a helyi specialitásokat és ízeket.

Az idegenforgalom

Rab sziget nagy vonzerővel rendelkezik az idegenforgalomban. A tengerparti üdülésre vágyók a gyönyörű strandok és a kristálytiszta víz miatt érkeznek ide. A természetkedvelők pedig a sziget gazdag növény- és állatvilágát és a túrázási lehetőségeket keresik. A városközpontban és a kulturális látnivalókban pedig a történelem és a kultúra iránt érdeklődők találhatnak számtalan látnivalót. Rab sziget minden látogatót magával ragad a varázslatos hangulatával és páratlan szépségével.